Ασηµακόπουλος A. Νικόλαος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ζεφυρίου

Ασηµακόπουλος A. Νικόλαος

Μηχανικός Πληροφορικής

6932 256 344

Γεννήθηκα το 1984 στην Αθήνα και διαμένω στο Ζεφύρι, ένα νεοσύστατο σχετικά δήμο της Δυτικής Αττικής με αρκετά κοινωνικά προβλήματα που περιμένουν λύση. Αγαπώ τον τόπο μου και ούτε στιγμή σκέφτηκα να τον εγκαταλείψω. Για το λόγο αυτό, αποφασίσα να στήσω τη ζωή μου εδώ παρά τα όποια προβλήματα.

Ήδη από τη νεαρή μου ηλικία, μεταξύ σπουδών (είμαι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών) και νεανικής ανησυχίας, θεώρησα σκόπιμο να καταπιαστώ με τα προβλήματα του τόπου μου συμβάλλοντας με τη σειρά μου στην προσπάθεια επίλυσής τους. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι στάση ζωής για μένα και απόδειξη ενός ενεργού πολίτη ενταγμένου μέσα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Έτσι παρά το νεαρό της ηλικίας μου το 2006 εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος Ζεφυρίου και λίγο αργότερα ανέλαβα καθήκοντα αντιδημάρχου στον τομέα της καθαριότητας. Μεταξύ άλλων διετέλεσα γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΑΠΗ, αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Πνευματικού- Πολιτιστικού Κέντρου, μέλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Αθλητικού Οργανισμού, εκπρόσωπος του Δήμου για θέματα νεολαίας και εισηγητής προτάσεων, αντιπρόεδρος του ΔΣ της Α’ Σχολικής Επιτροπής, γενικός γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου.

Οι δραστηριότητές μου όμως επεκτείνονται και εκτός των ορίων του δήμου μας, καθώς έχω διατελέσει μέλος του ΔΣ του συνδέσμου Πάρνηθας, υπεύθυνος Τύπου της ΕΣΠΑΝ και υπεύθυνος αθλητικών εκδηλώσεων, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Πάλης (ΕΟΦΠ), Αντιπρόεδρος ΚΕΔ-ΕΟΦΠ, πρόεδρος του ΔΣ της ένωσης σωματείων πάλης Αττικής και Νήσων (ΕΣΠΑΝ), υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

Η ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά και η ανάληψη πρωτοβουλιών παραμένουν για μένα προτεραιότητες μεγάλης σημασίας ώστε να μπορώ να κοιτάω στα μάτια τους συμπολίτες μου, μα κυρίως να τολμώ να αντιμετωπίζω τον εαυτό μου.

Μοιραστείτε το στο Facebook
Δείτε όλους τους υποψήφιους μας