Συνάντηση του Δημήτρη Μπουραΐμη με το Δ.Σ του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου «Δροσούπολη»
Άνω Λιόσια 25/06/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με το Δ.Σ του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου «Δροσούπολη», στα γραφεία του συλλόγου, είχε ο επικεφαλής Δημήτρης Μπουραΐμης και στελέχη της παράταξης, στο πλαίσιο των επαφών με εθνικοτοπικούς και τοπικούς συλλόγους του δήμου Φυλής.
Μιλώντας για τα προβλήματα της συνοικίας, ο πρόεδρος Μιχάλης Ζουρίδης και τα μέλη του Δ.Σ αναφέρθηκαν στο θέμα της παραβατικότητας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία τους για το γεγονός ότι υπάρχουν αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων από τσιγγάνους στην περιοχή, κάτι που δε συνέβαινε στο παρελθόν. Επίσης, χαρακτήρισαν ως σημαντικό θέμα την έλλειψη επαρκούς συγκοινωνίας και σχολικής στέγης ενώ ζήτησαν τη δημιουργία κόμβου στην πολυδιασταύρωση των οδών Αιγαίου Πελάγους και Πηνειού. Εκτενής αναφορά έγινε και στο θέμα της χωματερής, για την οποία ζήτησαν ενέργειες για την άμεση απομάκρυνσή της
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπουραΐμης κατέθεσε το πλαίσιο αρχών της παράταξής του, επισημαίνοντας την ανάγκη να μπουν ξανά στην πολιτική ιδέες και αξίες, για να έχει η τοπική Αυτοδιοίκηση τη θέση που της αξίζει. «Υπάρχουν πράγματα που είναι αδιαπραγμάτευτα σε κάθε συνοικία και η εκάστοτε δημοτική αρχή μπορεί, αν θέλει, να τα πετύχει. Κάθε γειτονιά πρέπει να έχει τους εκπροσώπους και το δικό της πρόγραμμα, γιατί μέσα από τη συμμετοχή δημιουργείται η ανάπτυξη» ανέφερε.
Ο κ. Μπουραΐμης διατύπωσε την πάγια θέση του για απογραφή – καταγραφή των τσιγγάνων, κάτι που η διοίκησή του είχε συμφωνήσει με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ενώ αναφορικά με το ΧΥΤΑ Φυλής επέμεινε στο τρίπτυχο αποκατάσταση- απορρύπανση – ανάπλαση, με παράλληλη απομάκρυνση του ΕΜΑΚ και του αποτεφρωτήρα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αποτυπωμένο σε προεδρικό διάταγμα.
«Ως πρώην δήμος Φυλής πετύχαμε να εντάξουμε την περιοχή στη ζώνη απολύτου προστασίας της Πάρνηθας και μαζί με τη ζώνη προστασίας του όρους Αιγάλεω, θεωρούμε ότι η περιοχή είναι προστατευμένη. Δε χρειαζόμαστε τα αντισταθμιστικά. Μπορούμε με τους κατάλληλους χειρισμούς, να έχουμε περισσότερα χρήματα από την αποκατάσταση και τη μεταφροντίδα» σημείωσε.
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στη Δροσούπολη, επεσήμανε ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης έπρεπε να είχε λυθεί, έστω και προσωρινά, με προκατασκευασμένα κτίσματα ενώ τόνισε ότι η διοίκηση Παππού έβαλε στο συρτάρι τη συμφωνία με τον ΟΑΣΑ για τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας – που είχε επιτύχει η διοίκηση Μπουραΐμη και η οποία θα διέτρεχε από άκρη σε άκρη το δήμο – επειδή δεν θεωρεί αναγκαίο να διαθέτει χρήματα για τέτοιες ανάγκες.
Δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η Δροσούπολη είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, που χρειάζεται να διαφυλάξει και να αναδείξει τα καλά της χαρακτηριστικά και παράλληλα να αμυνθεί απέναντι σε κάθε κίνδυνο. Ως δημοτική παράταξη, όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη της περιοχής, θεωρούμε ότι το πρόβλημα του κάθε δημότη, της κάθε κατοικίας, της κάθε επιχείρησης είναι και δικό μας πρόβλημα. Αντίληψη που δεν κρύβεται πίσω από δηλώσεις και πρακτικές παραίτησης του τύπου “δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε γιατί δε μας αφήνει ο νόμος”. Όπου δεν υπάρχουν οι νόμοι στη δημοκρατία, δημιουργούνται. Η περιοχή μας διαθέτει χαρακτηριστικά δημιουργίας νομικού οπλοστασίου τέτοιου, ώστε κάθε κάτοικος να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του, κάθε επιχειρηματίας να επιχειρεί με ασφάλεια και κάθε παιδί να πηγαίνει στο σχολείο χωρίς φόβο».